Quickscan

Laser Floater Removal (LFR)

Laser Floater Removal (LFR), ook bekend als Laser Vitreolyse, is een zeer effectieve, poliklinische procedure, waarbij een Nanopulse YAG-laser wordt gebruikt om glasachtige strengen en opaciteiten (floaters) te verdampen. Het is een zeer effectieve procedure, pijnloos en met een laag complicatiegehalte en biedt een hoge mate van patiënttevredenheid. Het kan ook de noodzaak van een operatie uitstellen of voorkomen.

Wat gebeurt er tijdens de procedure?

Vitreolyse wordt uitgevoerd als een poliklinische ambulante procedure. Onmiddellijk voorafgaand aan de behandeling, zal uw oogarts oogdruppels toedienen om het oog voor te bereiden (grote pupil) en voor een lichte lokale anesthesie te zorgen. Vervolgens wordt een contactlens op uw oog geplaatst, waarbij het laserlicht via een speciaal ontworpen microscoop wordt afgeleverd.

Tijdens de behandeling zult u waarschijnlijk kleine, donkere vlekken / schaduwen waarnemen, wat aangeeft dat de drijvers worden verdampt in kleine gasbellen. Deze gasbellen lossen snel op.

Zodra de behandeling is voltooid, kan uw oogarts uw ogen behandelen met ontstekingsremmende druppels. Het is belangrijk op te merken dat de meeste patiënten twee behandelingssessies moeten ondergaan, om een ​​bevredigend resultaat te bereiken.