Quickscan

Floaters - Vitreolyse

Als u last heeft van glasachtige strengen en opaciteiten (gewoonlijk “eye floaters” genoemd), bent u al bekend met de frustrerende visuele storing veroorzaakt door deze spinnenweb- en wolkachtige schaduwen.

Het glasvocht is de heldere, geleiachtige substantie in  het oog, die zich tussen de lens en het netvlies bevindt.

Op jonge leeftijd is het glasvocht volkomen transparant. Na verloop van tijd naarmate het oog ouder wordt, kan deze glasachtige gelei degenereren, zijn vorm verliezen en vloeibaar worden. Zonder de stabiele glasvocht struktuur, collapsen de collageenvezels en binden samen om klonterigen te vormen. Het zijn deze vezels, die schaduwen op het netvlies werpen en verschijnen als vlekken, touwtjes of spinnenwebben die gewoonlijk “drijvers, floaters” worden genoemd.

In veel gevallen, naarmate het oog verder veroudert, kan het glasachtig lichaam volledig van het netvlies afschillen. Dit staat bekend als Achterste Glasvocht Loslating (AGL). AGL wordt vaak geassocieerd met een plotselinge toename van het aantal floaters.

Laser Floater Removal (LFR), ook bekend als Laser Vitreolyse, is een zeer effectieve, poliklinische procedure, waarbij een Nanopulse YAG-laser wordt gebruikt om glasachtige strengen en opaciteiten (floaters) te verdampen. Het is een zeer effectieve procedure, pijnloos en met een laag complicatiegehalte en biedt een hoge mate van patiënttevredenheid. Het kan ook de noodzaak van een operatie uitstellen of voorkomen.

Voor meer info, bezoek deze website.