Quickscan

Zien zonder bril

Bij Oogheelkundig Centrum Eyeclinic Oogarts Leuven
Vraag een quickscan aan

Over Zien zonder bril

Zien zonder bril of Refractiechirurgie, ook wel Ooglaseren genoemd, is een medische behandeling om het gezichtsvermogen van mensen die ene bril dragen te verbeteren. Dit gebeurt met gebruik van een laserstraal of lens implant. 

Voor welke afwijkingen kan dit een oplossing zijn?

Refractiechirurgie of ooglaseren 

Myopie of bijziendheid

Is een relatief te lang oog en de stralen vallen voor het netvlies. De persoon ziet goed dichtbij maar wazig veraf.

Lees meer
Hypermetropie of verziendheid

Is een relatief te kort oog en de stralen vallen achter het netvlies. Het verziend oog ziet wazig in de verte en nog meer wazig dichtbij.

Lees meer
Astigmatisme of cilinderafwijking

Betekent dat de oogbal niet bolvormig is zoals een voetbal, maar ovaal zoals een rugbybal. Dit geeft een vervormd beeld. Astigmatisme kan voorkomen in combinatie met myopie of hypermetropie.

Lees meer
Presbiopie

Leeslast vanaf 40 jaar door een verminderd accomodatievermogen van de ooglens.

Lees meer

Wie komt in aanmerking voor refractiechirurgie?

Refractieafwijkingen zijn goed te corrigeren met een bril of contactlenzen die de breking van de lichtstralen veranderen zodat de focus wél op het netvlies valt. Dit zijn echter hulpmiddelen, waarvan men afhankelijk is.Vandaar dat men reeds geruime tijd gezocht heeft naar een manier om de refractie van het oog blijvend te veranderen door middel van chirurgie: dit is het domein van de “refractiechirurgie”.
Om een refractie-ingreep te ondergaan moet men stabiel zijn gedurende minimum 1 jaar en minstens 18 jaar oud.
Niet alle refractieafwijkingen en niet alle personen komen in aanmerking voor dit soort operaties. Alleen de oogchirurg, gespecialiseerd in refractiechirurgie, kan na een uitgebreid oogonderzoek samen met u beslissen of u in aanmerking komt voor een ingreep en welke techniek voor u het meest geschikt is.

Wil u weten of zien zonder bril iets voor u is?

U kan online een afspraak maken voor een intake-gesprek. In dit gesprek lichten we de ingrepen toe en kijken of u hiervoor in aanmerking komt. 

Behandelingen

FEMTOLASIK (laser in situ keratomileusis)

Dit is de nieuwste techniek waarmee bijna alle refractieafwijkingen worden gecorrigeerd. Fento Lasik is een combinatie van de Laser microchirurgie en de lasertechniek.

Lees meer
Smile Femtolaser Surgery

Minimaal invasieve chirurgie voor het corrigeren van het gezichtsvermogen

Lensextractie met kleine incisie met SMILE is de meest recent ontwikkelde vorm van ooglaseren. Het is een minimaal invasieve procedure die verschillende visuele beperkingen zoals bijziendheid en astigmatisme kan corrigeren.

Lees meer
Transepiteliaal PRK

Deze techniek uit de Verenigde Staten is bedoeld voor mensen die door een te dun hoornvlies of een andere hoornvliesafwijking niet in aanmerking komen voor Lasik(cf. verder).

Lees meer
PRK

Met de laser ‘schaaft’ men aan de buitenkant het hoornvlies af. Onmiddellijk na de behandeling is er dus een wonde aan het hoornvlies waardoor er dan ook gedurende 48 tot 72 uur na de ingreep een verbandlens op het oog moet worden aangelegd. 

Lees meer
Refractive lens exchange

Door deze techniek behandelen we hoge refractieafwijkingen van de 50 jaar van zowel bijziendheid als hypermetropie in combinatie met astigmatisme waarbij de accommodatie niet meer functioneert.

Lees meer
Implantlenzen

Bij zeer grote refractieafwijkingen, of wanneer er lensvertroebeling aanwezig is, is het beter een kunstlens in het oog te plaatsen.

Lees meer

Testimonials

Laat zelf uw getuigenis achter

Laat hier uw getuigenis achter