Quickscan

Smile Femtolaser Surgery

SMILE gebruikt een femtosecondelaser om het hoornvlies opnieuw vorm te geven. Deze femtosecondelaser is een extreem korte pulserende, nabij-infrarode laser die vaak ook wordt gebruikt om een ​​LASIK-flap te maken. De hoge piekintensiteit van de laser gedurende een zeer korte pulsduur (binnen een tijd van enkele femtoseconden) maakt het mogelijk om met microprecisie enkele gaten (bellen) te creëren die samen insnijdingen of vlakken in het hoornvliesweefsel vormen zonder het omliggende weefsel te beïnvloeden.

Het duurt minder dan 30 seconden voordat de laser een klein lensvormig stukje hoornvliesweefsel (lenticule genoemd) in het hoornvlies maakt. De chirurg verwijdert vervolgens de lenticule door een kleine incisie in het buitenste deel van het oog. Dit hervormt het hoornvlies en corrigeert de brekingsfout.

De femtosecondelaser produceert een dunne laag net onder het oogoppervlak en creëert tegelijkertijd een kleine opening. Het is een bijna stille, geruisloze, geurloze procedure en de patiënt kan van begin tot eind in dezelfde houding blijven.

Voordelen

Femtosecondelasers zijn ontworpen om onschadelijk door de bovenste lagen van het hoornvlies te gaan, om de lenticule alleen op een specifieke sublaag in het hoornvlies te creëren, wat betekent:

-Met een incisie kleiner dan 4 mm op het oogoppervlak ondersteunt SMILE een minimaal invasieve procedure.

-De buitenste laag van het hoornvlies hoeft niet verwijderd te worden.

-Hoornvlieszenuwen die de traanklieren stimuleren, worden minder aangetast en zijn nog steeds in staat om het oog gesmeerd te houden. Bijwerkingen, zoals het droge-ogen-syndroom, zijn zeldzaam na SMILE.

-Het behoud van de stabiliteit van het hoornvlies wordt ondersteund, omdat de gehele bovenste lagen van het hoornvlies vrijwel onaangetast blijven.